Vorige week vrijdag op werk had ik weer een inspiratie moment dat ik de volgende dag weer eens even Surinaams wilde gaan koken met de producten van faja lobi.
Even voor de feestdagen van het vorig jaar inmiddels ben ik met deze producten in aanraking gekomen en heb toen de kippenlevertjes, kippenpoten uit de oven en de speciale Surinaamse nasi op tafel gezet en de pannen waren leeg.

Het zijn echte smaakmakers, en de recepten op de site van fajalobi.nl zijn echt niet heel erg moeilijk.

Deze keer wilde ik de Moksie Metie klaarmaken, samen met het kippenlever recept in combinatie met de Surinaamse bami, maar dan met eiermie.
De recepten zijn allen op de site te vinden, en je kan jouw boodschappenlijst printen evenals het stappen plan om het te koken, echt geweldig.


Als je eénmaal door hebt hoe de trassie's en traffasie's hun aandeel hebben in jouw gerechten kan je gaan spelen met b.v. de toegevoegde groenten of de keuze van het vlees, echter naar gelang je lekker vind.



De receptuur schrijft voor dat ik de hele lappen in de oven moest roosteren, en daarna in dit soort repen moest snijden.
Ik heb een andere keuze gemaakt, om eerst alles voor te snijden, dan in de marinade om alles nog beter in te laten trekken binnen de 3 uur , en dan op een ovenschaal op de folie neer te liggen.
Dit werkt perfect kan ik U zeggen, de mooie rode rand om het vlees is zichtbaar aanwezig en de smaak is helemaal top.


Voor het bami gerecht heb ik gekozen voor Sandhia's recept de Tjauw Min.
Een heerlijk bami gerecht op basis van Eiermie, en heerlijke grote garnalen.
Ook hier heb ik voor een kleine variatie gekozen, omdat ik geen fan ben van taugé.
De taugé heb ik vervangen voor Chinese kool.
Het kan allemaal.

Het was weer fantastisch tafelen met de kruiden van fajalobi.
Ik heb dezelfde avond nog een flink portie langs gebracht bij mijn vader.
De volgende dag weer een dikke duim voor het eten.
Dat maakt het leven mooi.

Lekker leven is lekker eten.




Op zijn Surinaams zeg ik U allen bun.



Aanbevolen post

  Koningsdag is een dag vrij van werk voor mij en de uitgelezen kans om Peters picanha op de BBQ te bereiden. De vraag in de vorige blog was...

Populaire posts