2de Kerstdag en wat een natte nare bedoeling weer zo op het einde van dit Corona jaar 2020.

Zelfs het weer gaat niet mee werken, geen witte kerst, alleen maar gure dagen.

Ik heb mij er niet door uit het veld laten slaan, want ik had maar 1 doel voor ogen en dat is Wildstoof maken op de BBQ voor de zondag na kerst.

Het recept heb ik van youtube kanaal binnenstebuiten van Ramon.

Prachtige gast, en ga eens naar zijn site wat een verhaal hoe deze man kok is geworden op tv.

Een aantal weken geleden heb ik een set gietijzeren pannen gekocht bij de Ikea, waaronder de Vardagen 3 liter pan en de koekenpan met handvat.

Deze jongens doen het top op de BBQ, wel even met Crisco (geur en smaakloos vet) invetten en laten inbranden in de oven op 200 graden gedurende een uur.

Te bestellen via internet.

Ik heb dit proces 3x herhaald, was achteraf niet nodig, maar ik neem geen risico.

Vorige week naar de Sligro geweest voor o.a. mijn vlees, en wat een Walhalla aan producten.

Heb de slager erbij gehaald en aangegeven wat ik wilde gaan doen, en deze man ging lachen.

Wild en BBQ dan ben ik jouw man zei hij tegen mij, wat een feest.

Heb het hert en het zwijn meegenomen, natuurlijk weer veel te veel voor dit festijn.

2 kilo wild daar komen wij een eind mee.

En hoe !!, want het werden 2 sessies vandaag van 8.00 uur in de morgen tot 16.00 uur in de middag.




Ingrediënten

                                                               AANTAL PERSONEN

 
4


1 kilo wildpoulet (wildzwijn,hert)
50 g rookspek
1.5 el boter
1 rode ui
3 tenen knoflook
Goede Scheut rode wijn
50 ml appelazijn
340 ml runderbouillon
1/2 prei
1/2 winterpeen
1/4 knolselderij
125 gr  Bos paddenstoelen
3 blaadjes laurier
1/2 bosje tijm
4 kruidnagels
50 g zilveruitjes
3 plakken Kruidkoek
zout en peper
  • Beste mensen zo simpel en zo lekker om te maken.
  • Ramon heeft een video op youtube staan en ik heb een aangepaste versie op mijn Weber gemaakt.
  • De basis is dezelfde, echter heb ik moeten spelen met het vuur, want ik beschik niet over een driepoot met een pot erboven.
  • Ik heb het knijter harde houtskool van mijn buurman gebruikt(de mooie blauwe zak eerder te zien op mijn blog), snel starter gevuld met 6 brikketten en het harde houtskool tot aan de nok.
  • De Char baskets net even uit de midden gezet en mijn vuur aangezet, met het lucht rooster dicht en de deksel eraf, en niet te vergeten mijn steakrooster erop gelegd.
  • Ik kan U zeggen het werkt als een malle.
  • Spekblokjes met een klein botertje aangebakken, vervolgens het vlees even aanzetten tot het dichtgeschroeid is.
  • Vervolgens de uien / knoflook erin.
  • De appel azijn toevoegen.
  • De knolselderij/ prei/ wortel toevoegen.
  • De laurier/ kruidnagel / en de tijm erbij.
  • Pot runderbouillon erbij.
  • Afblussen met de rode wijn, tot het geheel wel in het vocht bedekt is.
  • De bos paddenstoelen in vieren gesneden erbij.
  • Op zacht vuur 2 uur laten sudderen en ondertussen heb ik een steelpan met Glühwein ernaast gehad.
  • Na 1.5 uur heb ik de Kruidkoek en de zilveruien toegevoegd voor de smaak van het zuur van de uien en vooral de binding en de smaken van de specerijen van de kruidkoek.
  • Om 9.00 uur in de morgen aan de warme wijn, wat een zalig kerst gevoel is dat, met mijn buiten speaker en leuke kerst songs op gezet.
  • Kerstgevoel 2.0 kan ik U zeggen.
  • Morgen nog heel even sudderen in de keuken en dan heb je een zeer smaakvolle Wild stoof van de BBQ.
  • Ik zeg een prettig uiteinde en een gezond 2021 met nieuwe leuke recepten voor de BBQ.












Aanbevolen post

  Koningsdag is een dag vrij van werk voor mij en de uitgelezen kans om Peters picanha op de BBQ te bereiden. De vraag in de vorige blog was...

Populaire posts