Je hebt wel eens van die dagen dat de twijfel rond het weer erg toeslaat of de bbq wel aan kan.
Wel ik dit geval was dit ook zo, echter was ik nieuwsgierig naar een spies die ik jaren geleden heb gegeten in een eettentje in Spanje.
De befaamde overheerlijk gekruide Pinchos.
Deze keer heb ik een ander recept gekozen.
Normaliter maakt men deze spiesjes als aanvulling op de Tapas.
Leuk recept is geplaatst op smulweb door Mevr Wilmie Willemse.
Een echte kook fanaat gezien wat zij plaatst op de site op jaarbasis.
Ik had weer zoiets Think Big en maak de XXL versie van deze spiesen.
Ingrediënten:
500 gr mager varkensvlees (in blokjes van 2 cm)
1½ dl olijfolie
1 tl verse tijm
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder (milde)
2 tl gemalen komijn
1 el gehakte peterselie (vers)
versgemalen peper
Voor deze spiesen het hele recept verdubbelen
Bereiding:
Vermeng alle ingrediënten behalve het vlees in een kom.
Schep het vlees door het mengsel en laat het afgedekt gedurende minimaal 12 uur in de koelkast staan.
Maak de barbeque heet (indien niet mogelijk, verhit de grill voor).
Haal het vlees uit de marinade (bewaren).
Rijg het vlees aan de spiesen bovenlangs en onderdoor en terug.
Zitten vast als een huis en het bakken is mooi gelijkmatig.
Doe de marinade over in een pannetje en breng het aan de kook.
Haal de marinade van het vuur.
Rooster de spiesjes op de barbeque en bedruip regelmatig met de marinade.
Wat Ralph op zijn tubekanaal altijd zegt aan het einde (goeie dingen, ik zeg Maken !!)