Wel gisteren was de dag dat ik een mooi recept op internet tegen kwam van lejean.nl, prachtige site voor de homecooker een aanrader.
De lams rollade in een kruidenkorst.
Boodschappen lijstje gemaakt en om stipt 8.00 uur zat ik op mijn scootertje naar mijn favoriete winkel Zam Zam.
Lekker met: groene asperges, aubergine, broccoli, champignons, Chinese kool, courgette, knolselderij, lamsoren, peultjes, raapstelen, sperziebonen, ui
Ingrediënten voor 4 personen
Top kwaliteit vlees voor een zeer betaalbare prijs en daar houden Hollanders van, althans ik wel in ieder geval, want iedere euro is er 1 ja toch.
Ik had nog geen idee wat ik voor groenten zou nemen en ook de aardappeltjes was nog even een verrassing, want sommige dingen zijn seizoen gebonden en ook in de winkel gaan producten erg snel over de toonbank.
Als aardappeltje heb ik de roseval genomen, mede door de verse kruiden die heerlijk smaken bij deze aardappel.
De groene asperges konden niet ontbreken in dit geheel dus de keuze was snel gemaakt.
Precies na een uur shoppen ben ik thuis gekomen , met mijn boodschappen en mijn lamsbout zonder bot van 1.5 kilo.
De ovenschaal gaf even een klein probleem bij gebrek aan een rooster.
Nu laat ik mij niet zomaar uit het veld slaan en pakte het midden rooster van mijn Weber erbij en voilà een rooster.
Ik moet wel zeggen een vleesnet had in dit geval een betere optie geweest, i.v.m. de gaten die zijn ontstaan door het uitbenen van het bot.
Dennis zal Dennis niet wezen om dit gelijk dezelfde dag nog te bestellen.
De onderlaag ingesmeerd met dyon mosterd en wat knoflook, en wat verse tijm.
Ik heb een in dit geval gekozen om een combinatie te maken met een mix van kastanje champions en shiitake.
Even een 3 minuten voorbakken, afkoelen en fijnsnijden voor de vulling.
Een mooie toevoeging voor mijn lams rollade, zowel de smaak als de kleur.
Voor de ovenschaal heb ik 3 sjaloten grof gesneden.
De rosevals grof gesneden.
Winterpeen in reepjes gesneden.
Peper & zout naar smaak.
250 ml water.
4 laurier blaadjes.
Tijm & rozemarijn
Stukjes Italiaanse ham
Bereiding van de kruiden korst.
De blaadjes van de peterselie, munt, rozemarijn en de tijm fijn gehakt.
3 tenen knoflook fijn gehakt.
1 Pak Panko broodkruim.
4 Eetlepels olijf olie in de schaal
Zout & peper naar smaak toevoegen.
De hele mikmak goed doorroeren tot een egaal deegje.
Haal de rollade uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 150 °C.
Bestrijk de rollade met 2 eetlepels mosterd en vorm een gelijkmatige laag van de kruidenkorst om het vlees.
De pen van mijn weber Igrill erin gestoken en de kern temperatuur ingesteld op 60 graden.
De hele schaal weer terug in de oven tot ik op mijn gsm de melding kreeg dat de 60 graden was bereikt.
Je kent het spreekwoord Meten is Weten.
Tijdens het afbak proces van mijn lams rollade ben ik begonnen aan de rode wijn saus.