Greece

 


Afgelopen maandag van de website uitpaulineskeuken 2 heerlijke Griekse recepten gevonden die voor mijn gevoel feilloos op elkaar aansloten.
Een Grieks gehaktbrood in combinatie met de Gnocchi ovenschotel.

Alles snel geprint en de boodschappenlijst in orde gemaakt en afgezakt naar de winkel voor mijn inkopen om deze gerechten te koken.

 Grieks gehaktbrood

 Ingrediënten voor 1 gehaktbrood :

600 gr rundergehakt

1 rode ui

3 teentjes knoflook

125 gr zongedroogde tomaat

125 gr feta

2 tl oregano

2 eieren

2 handjes paneermeel

250 gr spinazie

Peper en zout

Zo maak je het :

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Hak een teentje knoflook fijn. Fruit dit aan in een ruime pan met wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak totdat het geslonken is.

Laat de spinazie goed uitlekken. Doe het in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit.

Snipper de ui, hak de knoflook fijn (2 teentjes) en snij de zongedroogde tomaat in stukjes.

Voeg de ui, knoflook, zongedroogde tomaat, spinazie, oregano en peper en zout aan het gehakt toe. Meng door elkaar.

Verkruimel de feta en voeg dit ook toe aan het gehakt.

Breek 2 eieren boven het gehaktmengsel en voeg 2 handjes paneermeel toe. Meng alles tot één geheel. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen.

Bekleed een cakevorm ruim met bakpapier. Vul de cakevorm met het gehaktmengsel en dek dit af met de rest van het bakpapier.

Bak het Grieks gehaktbrood in 60 minuten gaar.

Trek de laatste 10 minuten het bakpapier open, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

Even een tip voor de lezer, zet het rooster wel in het midden van de oven voor een optimale warmte geleiding.


Als je dus veel liefde en aandacht hierin stopt dan komt het zo uit het bakblik.
Ik kan zeggen fenomenale smaak en dikke tip de volgende dag even opwarmen op brood ik zeg Goddelijk.





Gnocchi ovenschotel

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 600 gr gnocchi

400 gr spinazie

1 ui

2 teentjes knoflook

400 gr pomodorini (tomaten in blik)

1 bol mozzarella

50 gr Grana Padano

2 tl gedroogde oregano

Peper en zout

Olijfolie

 

Zo maak je het :

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg de pomodorini toe.

Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe totdat alles geslonken is.

Breng de saus op smaak met oregano en peper en zout.

Kook de gnocchi gaar in ruim water met zout.

Voeg de gekookte gnocchi bij de tomaten spinazie saus.

Verdeel de gnocchi over een ovenschaal.

Verdeel de mozzarella over de ovenschotel.

Rasp de Grana Padano over de schotel.

Plaats de gnocchi ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Garneer eventueel met verse basilicum.


Helaas moet ook ik bekennen dat de Gnocchi niet voor onze monden zijn weggelegd.

Aan de smaak ontbrak werkelijk niets, echter de substantie van de balletjes vonden we niet heel erg lekker.

De schotel op zich was perfecto mondo e.d. , maar niet voor herhaling vatbaar.

Wellicht met een andere pasta vulling de volgende keer dat het meer in smaakt valt.

Het bewijst zich maar weer eens dat over smaak niet te twisten valt, en misschien maar goed ook.






Aanbevolen post

  Koningsdag is een dag vrij van werk voor mij en de uitgelezen kans om Peters picanha op de BBQ te bereiden. De vraag in de vorige blog was...

Populaire posts