600 gr rundergehakt
1 rode ui
3 teentjes knoflook
125 gr zongedroogde tomaat
125 gr feta
2 tl oregano
2 eieren
2 handjes paneermeel
250 gr spinazie
Peper en zout
Zo maak je het :
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Hak een teentje knoflook fijn. Fruit dit aan in een ruime pan met wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak totdat het geslonken is.
Laat de spinazie goed uitlekken. Doe het in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit.
Snipper de ui, hak de knoflook fijn (2 teentjes) en snij de zongedroogde tomaat in stukjes.
Voeg de ui, knoflook, zongedroogde tomaat, spinazie, oregano en peper en zout aan het gehakt toe. Meng door elkaar.
Verkruimel de feta en voeg dit ook toe aan het gehakt.
Breek 2 eieren boven het gehaktmengsel en voeg 2 handjes paneermeel toe. Meng alles tot één geheel. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen.
Bekleed een cakevorm ruim met bakpapier. Vul de cakevorm met het gehaktmengsel en dek dit af met de rest van het bakpapier.
Bak het Grieks gehaktbrood in 60 minuten gaar.
Trek de laatste 10 minuten het bakpapier open, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Even een tip voor de lezer, zet het rooster wel in het midden van de oven voor een optimale warmte geleiding.
Gnocchi ovenschotel
Ingrediënten voor 4 personen:
600 gr gnocchi
400 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gr pomodorini (tomaten in blik)
1 bol mozzarella
50 gr Grana Padano
2 tl gedroogde oregano
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de pomodorini toe.
Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe totdat alles geslonken is.
Breng de saus op smaak met oregano en peper en zout.
Kook de gnocchi gaar in ruim water met zout.
Voeg de gekookte gnocchi bij de tomaten spinazie saus.
Verdeel de gnocchi over een ovenschaal.
Verdeel de mozzarella over de ovenschotel.
Rasp de Grana Padano over de schotel.
Plaats de gnocchi ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Garneer eventueel met verse basilicum.
Helaas moet ook ik bekennen dat de Gnocchi niet voor onze monden zijn weggelegd.
Aan de smaak ontbrak werkelijk niets, echter de substantie van de balletjes vonden we niet heel erg lekker.
De schotel op zich was perfecto mondo e.d. , maar niet voor herhaling vatbaar.
Wellicht met een andere pasta vulling de volgende keer dat het meer in smaakt valt.
Het bewijst zich maar weer eens dat over smaak niet te twisten valt, en misschien maar goed ook.