Een welbekend gerecht onder de mensen.
Het was alweer even geleden dat ik dit had klaar gemaakt.
Normaliter maakt Jolanda van mij altijd het klaar en smaakt ook prima hoor.
Deze keer heb ik mijn versie gemaakt voor de perfecte Spaghetti Bolognese.
Ik liep in de supermarkt en daar doe ik altijd mijn beste inspiraties op.
Het idee was om de Spaghetti Bolognese te maken op mijn wijze.
De Spaghetti is een variatie waar er velen van zijn , echter deze kwam geheel uit mijzelf.
Het Recept :
Pak goede Spaghetti waar je de klok op gelijk kan zetten (werkt zo lekker).
500 gram rundergehakt.
1 goede fles olijfolie.
1 pak macaroni / spaghetti groenten.
1 chorizo worst.
1 Pot Spaghetti saus met Basilicum.
1 kippen bouillon blokje.
1 zakje Parrano kaas.
1 zakje Rapitalia kaas.
1 blikje gepelde tomaten.
1 zakje Knor Spaghetti kruiden.
3 tenen knoflook.
1 theelepel Chili vlokken.
1 theelepel sambal oelek.
1 goede pluk verse peterselie.
1 goede pluk verse Tijm blaadjes.
Waar het begint is een flinke pan water opzetten , maar daarin een kippen bouillon blokje erin, en een scheut olijf olie.
Geloof mij uw spaghetti kleeft nooit meer aan elkaar, en de spaghetti krijgt lichte smaak mee van de bouillon.
Ik prefereer zelf altijd de wok.
Grote hoeveelheden kunnen erin en het werkt zo makkelijk.
Breed oppervlak om alles om te roeren en de smaken blijven behouden.
Gehakt rullen in de wok.
1/3 fijngesneden chorizo worst erbij.
Groenten erbij even doorkoken ongeveer 4 / 5 minuten.
Niet te lang het garings proces gaat voorlopig verder.
1/3 blik van de gepelde tomaten erin.
Pot spaghetti saus met basilicum toevoegen.
Zakje spaghetti kruiden erbij ( droog erbij gooien geen water toevoegen).
De groentes geven vocht genoeg af, en ik houd niet van een te natte saus.
De Chili vlokken erbij.
De Sambal Oelek.
Op het laatste moment de verse kruiden erin.
Vind je de saus te dik, gooi dan wat bouillon waarin de spaghetti is gekookt erbij.
Wel af en toe even de saus licht omroeren in de wok, zodat het product niet overgaar word.
Bij het afgieten van de Spaghetti ook nu weer even opletten.
Geen ijskoud water, is niet nodig.
Lauw water doet de truc, en op een zeer laag vuur weer even op temperatuur brengen.
Wat extra van de verse kruiden erin voor de smaak,kleur en garnering.
Vandaag mijn bord opgewarmd en nieuwe Spaghetti gekookt volgens mijn recept.
De 2de dag is alles weer zoveel beter van smaak ongelooflijk.
Ondanks dat ik vandaag een helse dag heb beleefd bij de tandarts.
Lekker eten deed deze herinnering gauw vergeten.
Bon Appetit.