Vandaag mijn laatste dag van een afwisselende vakantie,ondanks dat ik overwegend rond en om het huis ben gebleven, toch lekker gegeten,gedronken en ontspannen.
Een snelle update van de afgelopen dagen.
We lopen iets achter met de blog, dus even aan de slag ermee.
Eergisteren was het plan om de BBQ op te poken voor 2 lekkere kippen op de can klaar te maken.
Het voordeel met de Weber is dat er 2 tegelijk op kunnen.
Stad en land afgereden voor de tuinbonen, omdat ze overal in de buurt niet meer verkrijgen waren.
Met volharding is het gelukt en ik vond ook een zak Malta aardappelen.
Vol goede moed was ik aan de slag gegaan en ik vroeg mijn vrouw Jolanda wat het weer zou doen, want het was toch wat onzeker hier in onze stad.
De éne app met de andere verschilt, maar al snel bleek dat de BBQ geen optie meer was.
Een schakelmomentje dus voor de keuken.
Gelukkig beschikken wij over een oven met spit, dus heb ik deze gebruikt.
Voor de kippen heb ik gekozen voor een combinatie van de rub & marinade van de site van Simone's kitchen.(https://simoneskitchen.nl/ ).
Voor de marinade :
2 el Olijfolie
1 el bier
2 takjes Tijm
2 takken Rozemarijn
1 teen Knoflook
½ el Zout
½ el Peper
Voor de dry rub :
½ el paprikapoeder
1/3 el gerookte paprikapoeder
½ el zwarte peper
½ el zout
1 el bruine suiker als je gemalen palmsuiker hebt, nog beter!
½ el venkelzaad
½ el korianderzaad
- Een toppertje van een rub en marinade wat een smaak sensatie.
- Ik heb natuurlijk zelf nog even wat toegevoegd aan het geheel, het moet natuurlijk wel een signature krijgen.
- De bier is eruit gebleven, en de citroenen ervoor in de plaats.
- Binnenin de kip lekkere goede olijfolie,de Rub met het sap van een halve citroen.
- Ook bij spitten in de oven zet ik een bakje water erin, met citroen,rozemarijn,Thijm en het werkt voor de sappigheid van de kip en tevens als opvangbak voor het vet.
- De tuinbonen hebben we gedopt gezellig op de bank samen, en opgebakken spek met rode ui aan toegevoegd.
- De Malta's heb ik als friet gesneden voorgebakken 4/5 minuten op 140 graen en afgebakken tussen de 170/180 graden tegelijk met de kip.
- Dikke tip voor op de frietjes : gooi zeezout en een snufje gerookte paprika poeder erover heen.