Vandaag van de BBQ een hele flinke Tomahawk van 1.6 kilo met frietjes,en salade.


Deze steak stond al eerder op mijn verlang lijst om eens te grillen.
Voor mijn Vaderdag heb ik de  Weber grill plate gekregen, dus vandaag de uitgelezen kans om hem te testen.
Ik zag diversen filmpjes voorbij komen,echter alleen peper & zout vond ik net even te weinig.
Het prachtige stuk vlees heeft niet veel nodig, maar een eigen signature eraan geven blijft het mooist.

Ik heb een kruidenmix gemaakt en een combo gemaakt met het recept van de heren van BBQ Proof.


2,5 tl cayennepeper
1 tl knoflook poeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
Grof zeezout
Grof gemalen peper
Bestreken met fijn basterd suiker

Het vlees op kamer temperatuur laten komen de bbq aangestoken met de top kolen die van buurman Joey had gekregen 14 dagen geleden.


Een harde koolsoort met vrij grove brokken.
Ideaal om langer te grillen op hoge temperatuur.
We waren gisteren wezen shoppen, en heb toen ook gelijk de houtskool bakken meegenomen, die zijn toch onmisbaar.
De standaard rekjes doen het werk ook wel, echter dit werkt zo veel makkelijker. 
Goede snel starter eronder en branden maar.
Ondertussen het vlees in de rub gezet en toen kon het feestje weer beginnen.


Indirect rond de 190 graden naar een kern temperatuur van 49 graden.
Even 10 minuten onder de folie , het vuur naar het midden en op de grill plate direct afgebakken
Het was weer een optimaal genieten van het prachtig stuk vlees wat op het bord lag.
Zo mals en vol van smaak dat het weer vingers likken was.
Een echte aanrader !!
1,5 kilo binnen een uur op het bord, hoe mooi wil je het hebben.
En dit mogen presenteren aan moeder de vrouw met wie ik vandaag alweer 19 gehuwd ben, daar hoeven wij niet voor naast de deur te eten.






















Aanbevolen post

  Koningsdag is een dag vrij van werk voor mij en de uitgelezen kans om Peters picanha op de BBQ te bereiden. De vraag in de vorige blog was...

Populaire posts