Met regen in het vooruitzicht, zou het niet goed komen als ik zou uitstellen wat ik wilde tijdens mijn 2 vakantie , waar ik nu van geniet.
Afgelopen zaterdag stonden de lamb Racks op mijn verlanglijstje.
In alle vroegte naar de turkse slager gegaan, en dacht het zo mee te nemen.
Hij vroeg ;(heb je besteld), en ik dacht ohoh dat gaat niet goed.
Ik zei :(nee), en hij stelde mij gerust dat ik rond de klok van 14.00 terug kon komen voor het vlees.
Helemaal top ja toch !!.
Lekkere Rosevals gekocht , verse kruiden, en niet te vergeten de vleeskruiden / kip kruiden als we er toch zijn, van het huismerk van de slager.
Voor de groente een flinke bos groene asperges met een ouderwets spekrondje op de BBQ.
Sluit heerlijk aan bij de Lamb Racks.
Snel thuis aan de slag om de kruiden rub te bereiden voor de Lamb Racks, want het goedje moet nog in de koelkast en ook de kruiden rub op de Racks laat ik nog 2 uur staan in de koeling, dan trekken de smaken goed in het vlees.
Niet koud het vlees op de BBQ knallen, ik zie het links en rechts teveel beuren, en dat is zo zonde van het vlees.
Ingrediënten
- 500 gr lamsrack
- 40 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tijm vers en fijngesneden
- 1 el salie vers en fijngesneden
- 1 el rozemarijn vers en fijngesneden
- peper
- zout
Een basic kruiden rub die optimaal recht doet aan het vlees.
Rosevals op de BBQ.
Met de aardappelen garen op de bbq, maak ik zelf altijd gebruik van een alubakje met een bodem rooster erin.
Klein laagje water eronder en ditmaal de kruiden doorgezet, zoals de tijm,salie,rozemarijn, met wat spek op de bovenzijde en 2 flinke klonten kruidenboter ertussen.
20 tot 25 minuten op de bbq op de midden temperatuur, lekker laten sudderen.
Goden voer noem ik altijd.
Voor het optimaal bakken van de Lamb Racks heb ik zoals velen even gespiekt voor de zekerheid op 1 van de youtube kanalen die voorhanden zijn op internet.
Effe checken voor de zekerheid, want je wil geen taaie hap in je mond.
Een goede temperatuur meter is een must om te hebben, voor een optimale bereiding.
Voor de groene asperges heb ik gebruik gemaakt van mijn visrek.
Rollen van 3 omringd met spek en op niet te hoog vuur om en om bereid.
Top kanaal naast de velen anderen. Voor de liefhebbers van de bbq, doe je kennis op als het regent. Breng het in de praktijk als de zon schijnt. |