Afgelopen woensdag avond was nog voor nu de final moment om te BBQen , voordat mijn tuin gratis nat gehouden werd.
Ieder nadeel heeft ook een voordeel en visa versa.
Ik kan als ik wil onder mijn overkapping gaan staan, echter heeft het niet de sfeer en de beleving die voor ogen heb, als ik buiten BBQ.

Ik kreeg van mijn buurman zijn laatste laag Argentijnse kolen speciaal voor te grillen van steaks.
Leuke anekdote is dat mijn buurman bijna 365 dagen per jaar de BBQ stookt.
Een ware pro op het gebied van BBQen ,  dus kennis genoeg op gebied van kolen,briketten,smokes,flavours, en alles wat er omheen gaande is.

Op hoge vuren bakken is altijd een beetje trickkie.
Ik heb inmiddels wel het zelfvertrouwen opgebouwd om de uitdaging aan te gaan met deze soorten vlees.
Ik heb wel een warmte trap gemaakt in het vuur, omdat ik ook de groentes en aardappeltjes wil laten garen op de BBQ.

Met de stoomgroentes heb ik wederom een alu bakje met rooster gebruikt voor een beetje vocht eronder te liggen.
Het werkt gewoon uitstekend en wat belangrijk is het droogt niet uit en de smaken blijven behouden.
De groentes heb ik ditmaal gekruid met wat knoflook,paprikapoeder,zout, 4 seizoenen peper, snufje cayenne peper, en wat tijm en rozemarijn.
Ik hou van deze smaak combinatie en het geeft een boost aan de groenten.
Voor de fun cook ook 2 portobello's meegenomen, als lekkere toevoeging bij de groenten.
Geroosterd op het vuur met een lekker kloddertje kruidenboter erop.

Met Ribeye's kopen moet je wel opletten dat de draden van het vet goed doorregen zijn in het vlees.
Op het oog lijkt dit een beetje gek, echter dit zorgt voor de malsheid van het vlees.
Voor de Entrecote is het van belang dat er een goede dikke vetrand aan zit.

Geen moeilijke kruiden rubs dit keer, alleen grof zeezout en gemalen 4 seizoenen peper.

De baktijd van deze overheerlijke stukken vlees liggen niet heel ver uit elkaar.
De bereiding ervan verschilt een beetje.

Kijk even op de BBQ youtube kanalen, en ik kan zeggen daar is kennis genoeg aanwezig.
Het kan bijna niet fout gaan als je je goed aan de instructies houd.
Het zijn wel soorten vlees die je op gevoel moet bakken, maar toch goed te controleren zijn.




  











 

Aanbevolen post

  Koningsdag is een dag vrij van werk voor mij en de uitgelezen kans om Peters picanha op de BBQ te bereiden. De vraag in de vorige blog was...

Populaire posts