Afgelopen zondag weer even met de heerlijke kruiden van Faja Lobi aan het stoeien geweest in de keuken.
Ik was aan het twijfelen of ik de Roti zou klaarmaken, echter hoorde ik dat Priscilla ook mee at en die is niet echt van de Roti.
Je wilt wel dat wij allen lekker eten en niet 2 wel en 1 niet, dus een andere keuze gemaakt voor de avond.
Er staat op de site van Sandhia's recepten een heerlijke Surinaamse nasi op.
Een goede basis waarin je zelf nog een beetje kan spelen met de elementen.
Het bijvoorbeeld wat meer groenten erin en de pittigheid een beetje kan temperen.
Ik hou van een beetje pit , maar niet volop madame Jeanettes erin, dat trek ik niet.
Voor het vlees heb ik dit maal gekozen om een Moksi Meti met kippendijen te maken.
Ook voor deze marinade de topper gebruikt Moksie speciaal Trafasie.
Alles is op hun site terug te lezen en makkelijk te printen i.v.m. de boodschappen.
Alles word keurig in stappen uitgelegd dus vrijwel iedereen die een beetje met de pan in de hand staat kan dit doen.
De kippendijen hebben wel wat voorwerk, omdat de marinade goed moet intrekken in de kip, want dat komt de smaak ten goede.
De volgende dag heb ik het laatste bordje gegeten met de Surinaamse mango chutney erover helemaal top.
Wel oppassen de chutney is behoorlijk pittig.