Ik heb voor de zondag weer even de Sandhia's Recepten site geraadpleegd en kwam tot de Surinaams broodje pulled chicken.
Ik heb inmiddels diversen gerechten gekookt vanuit de site echt geweldig.
Ze hebben een prachtige site met video's en stap voor stap koken, echt de grootse kok met 2 linkerhanden zou het kunnen.
Geen ingewikkelde materie voor op de zondag, maar even een relatief makkelijke snelle hap.
Ik heb voor Italiaanse bollen gekozen, want die vinden ze hier heel lekker en ik zelf ook , dus die keuze was snel gemaakt.
Nu heeft Faja Lobi zelf ook zoetzuur in een potje, echter de zoetzuur van eten met Nick is zo lekker dat ik even de moeite heb genomen voor deze versie.
Weet U hem nog? Nee kinderspel echt.
250 milliliter azijn (heb deze keer voor granaatappel azijn gekozen)
250 milliliter water
1 grote ui in ringen snijden en in de schaal gooien
1 komkommer daar de zaadlijsten eruit halen en in manen snijden en in de schaal erbij.
2 steranijs toevoegen
6 eetlepels suiker toevoegen
Goed afdekken met krimpfolie en met rust laten.
Zo lang mogelijk, zodat het zuur en de suiker met de steranijs hun werk kunnen doen, om de smaakbalans te optimaliseren en dat de ui en komkommer lekker zacht worden.
Nu heb is er iemand binnen mijn gezin die niet gek van maïs is.
Deze vervang ik tot heden met diepvries doperwten, en het was en is nog steeds een succes.(wellicht een tip).
Voor de Surinaamse Pulled Chicken hebben we het volgende nodig:
Ingrediënten :
- 600 gr kipfilet- zonnebloemolie- 1 ui (grote)- 4 teentjes knoflook- halve rode peper- 1 blik (200 gr) maïs / of te vervangen door verse doperwten- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)- 1½ el tomatenpuree- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)- 1 tl Faja Lobi Gekruide Ketjap- 1 tl zwarte peper (gemalen)- ½ kopje (75 ml) water- 6 broodjes naar eigen voorkeur- 1 krop sla- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Stap 1: 600 gram kipfilet in heet water garen, en pluizen in een schaal.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Voeg pulled chicken, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur gaar; af en toe omscheppen.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap en zwarte peper hieraan toe en omscheppen.
- STAP 5: Schenk het water erover, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen.