Hele Bloemkool uit de oven

 



 We hadden nog genoeg over van de vorige dag de Potjie, oftewel de Zuid Afrikaanse stoofpot van de weber.
Bloemkool leent zich uitstekend als groente bij de stoof te eten, dus spitten op het internet op zoek naar een bloemkool recept die aansloot bij de stoof.
Er kunnen veel smaken samen, echter kan niet alles , want dan gaat het 1 onder doen van het ander en dat is precies wat we nu niet willen.
Ik kwam uit bij jaimyskitchen.nl
Neem even de tijd om haar site te bekijken, want er staan echt te gekke gerechten op, zoals de hele bloemkool uit de oven.
In de basis Rub zitten elementen die ook in de stoof zaten, dus de keuze was snel gemaakt.
De ingrediënten en de bereiding staan panklaar hieronder vermeld.
Ik heb wel de ervaring gehad dat 2 uur voor een relatief grote bloemkool voor mij net iets te gaar was.
Toegevende dat ik niet tussentijds ben gaan kijken, en wellicht had ik hem net iets meer naar mijn eigen zin gehad.
Al met al smaakte het top in combinatie met de Potjie.  


Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur oventijd

Ingrediënten:

1 hele bloemkool
3 zongedroogde tomaatjes
1 tl oregano
1 tl gerookt paprika poeder
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 el citroensap
peper en zout
2 tomaten
extra olie
voor erbij: gehakte peterselie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak vervolgens een lekker kruidenmengsel. Hak eerst zongedroogde tomaatjes zijn en hak ook de knoflook. Voeg beide in een kommetje en voeg hierbij oregano, paprikapoeder, olijfolie en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tomaten in partjes.
  4. Leg de bloemkool in het midden van een grote ovenschaal en leg hier omheen de partjes tomaat. Verdeel nu de olie met kruiden over de bloemkool heel. Verdeel dit goed over de hele bloemkool.
  5. Dek de bloemkool af met folie en rooster deze 2 uur in de oven. Kijk tussendoor of alles goed gaat en voeg eventueel nog een beetje olie toe.
  6. Serveer de bloemkool met een beetje gehakte peterselie.
Een leuke tip voor de lezer/s,

Neem een potje zongedroogde tomaten uit een potje heb ik gedaan en gebruik een flinke scheut van de tomaten olie om de schaal en de bloemkool in te smeren. 

Met dank Jaimy's Kitchen.

























Aanbevolen post

  Koningsdag is een dag vrij van werk voor mij en de uitgelezen kans om Peters picanha op de BBQ te bereiden. De vraag in de vorige blog was...

Populaire posts