Vietnamese Loempia

 

 INGREDIËNTEN:

20 loempiavellen (vers of ontdooid)

300 gram kipgehakt

100 gram wokgarnalen

100 gram wortel julienne gesneden 

75 gram prei julienne gesneden

75 gram Chinese kool julienne gesneden

75 gram taugé

1 bakje mini shiitake champions kort onder de steel knippen.

Pakje glasnoedels

1,5 eetlepel kruidenmix vers gemaakt van Korianderwortel/knoflook/peper.

2 eetlepels vissaus

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel dikke sojasaus

2 eieren

Sesamolie


Pas je receptuur aan naar de hoeveelheden die je maken wilt en vooral wat je buiten de liefde om in de loempia wilt stoppen.

Ik heb een combo gemaakt van Vietnamees / Thais en daar mijn draai aan gegeven.

Gezien ik de Aziatische keuken in smaken erg lekker was daar de keus op gebaseerd, en ik wilde het wel mager houden , omdat er al olie genoeg op komt.

ik heb vandaag een ruime pan vulling gemaakt, omdat ik de rest wil invriezen, hoe mooi is dat!.

Na het shoppen in mijn favo winkels huiswaarts gekeerd en begonnen met de mise place.

De bereiding :

Ik ben begonnen om de steeltjes van de koriander heel fijn te snijden, te wassen in mijn melkvergietje zo klein is het.

Alle groentes zeer fijn gesneden en even onderverdeeld in kleine stalen schaaltjes, dat werkt gewoon goed.(geregeld in de aanbieding bij de Dirk en ook te halen bij de Action).

De glasnoedels / Chinese vermicelli enkele minuten in een schaal in gekookt water.

Koud afspoelen en in het vergiet even klein knippen met een schaar en opzij zetten.

Grote wokpan op het vuur met wat sesamolie in.

De kruidenmix even aanzetten tot de knoflook bruin word.

Vervolgens de kip gehakt even aanzetten en dan de klein gesneden wok garnalen toevoegen.

Als de kip gaar begint te worden doe je de harde groentes erbij.

Wortel / Chinese kool / en prei.

Even om wokken tot het wat zachter word.

De sausen erbij, geheel even omroeren en dan de champions erbij.

Chinese vermicelli erbij en even goed vermengen.

Even omroeren Taugé erbij, en 2 eieren erin.

Dit hele spul even goed op laag vuur even laten doorgaren , dat ook het vocht wat verdampt.

Ik persoonlijk heb het afgegoten in verband met de hoeveelheid vocht die overbleef dat was net even teveel.

Nu hoor hoor ik iedereen al roepen dat is smaakverlies en dat is deels ook zo, maar nood breekt de wet.


Het vouwen van de loempia's is wel even iets wat je onder de knie moet krijgen, zeker als je ze allemaal hetzelfde wil hebben.
Dat is mij niet helemaal gelukt, maar ik was best tevreden met het resultaat.



Een dikke vulling met smaken die perfect in balans waren met deze roll.
Er zijn er veel doorheen gegaan deze avond.
Ik zeg MAKEN !!!










Aanbevolen post

  Koningsdag is een dag vrij van werk voor mij en de uitgelezen kans om Peters picanha op de BBQ te bereiden. De vraag in de vorige blog was...

Populaire posts