Wat een enerverende dag vandaag.
Je leest door het BBQ boek heen in de vroege morgen, en ik had de prachtige grote Rib Eye 5 cm dik van buurman Joey al uit de vriezer gehaald de dag ervoor.
Dus langer wachten vond ik geen optie ,dus het boek erbij en de tip van de buurman even opzoeken tussen de pagina's.
Een simpele, maar zeer smakelijke marinade voor de Rib Eye met o.a. salie,knoflook,olijfolie,tijm enz.
Even dippen na het bakken in de marinade,(wauw wat een beleving van vlees wat dat).
Nog niet eerder gedaan, maar ik heb de lat nog even hoger gelegd deze ronde.
Achter in het boek staan de sausen vermeld en de Mierikswortel saus trok mijn aandacht, zeker gezien dat het met opgeklopte slagroom was, yep U hoort het goed.
Jolanda mijn vrouw en ik hadden bedacht daar tuinbonen bij te eten met een aardappeltje van de grill.
Boodschappenlijst gemaakt en op pad naar mijn supermarkt Zam Zam.
De verse kruiden ingekocht die ik niet in de tuin heb staan, en toch weer even langs de slagers afdeling.
Ik ben een vlees eter, en ik kan het niet laten om even te zien wat er in vitrine lag.
Mijn oog viel op een kalfskotelet van een ongeveer 800 gram, een joekel van een pracht stuk vlees.
In laten pakken en mee in de tas met de rest van de boodschappen.
De verse mierikswortel bleek een groot probleem, omdat het simpelweg nergens te krijgen was.
Vanuit het potje is het ook nog steeds een pracht product dus geen nood aan de man.
Aanpassen in de receptuur waar nodig, en dat heb ik dan ook gedaan.
De tuinbonen waren ook uitverkocht, ik dacht geeft niet wat is lekker bij deze smaken, en heb de postelein meegenomen.
Een oude groente die niet iedereen lekker vind, maar door het aardse smaak van de groente, is het juist een prachtige combo met het beiden soorten vlees.
De mierikswortel saus sluit naadloos aan bij deze groente.
Een echt aanrader voor de liefhebbers van de postelein.
Zeer kort in de winkels te verkrijgen let daarop.
Beiden vlees soorten bereid op de weber , met 1 kant hitte, andere kant de koelere kant voor het langzaam laten garen van het vlees naar de juiste tempatuur 52 / 54 graden.
De Ribeye heb ik behandeld in de voorverwarmde kruiden marinade, en gezout en gepeperd.
Hoogwaardig vlees van top klasse.
Boterzacht met een lichte bite van de grill, met een niet overheersende kruiden melange.
De Kalfskotelet heb ik alleen gezout en gepeperd en niets meer aan gedaan( de pure smaak van het kalf was ook hier tongstrelend).
Was weer een topavond op de BBQ.
Tot laterzzz...